Deba Pharma
Login professionelen

FAQ

Op deze pagina geven we u een overzicht mee van de veel gestelde vragen. Hebt u nog andere specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

ALGEMEEN

Wat zijn voedingssupplementen?

Om als mens optimaal te kunnen functioneren doet het lichaam continu beroep op vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen, eiwitten, suikers, essentiële vetzuren, etc. Dit nemen we in eerste instantie op uit onze voeding. Toch treden door diverse redenen bij heel wat mensen tekorten op wat op lange termijn kan leiden tot ernstige ziektes.  Daarom is een aanvulling, waar nodig, via voedingssupplementen van essentieel belang. Voedingssupplementen zijn vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen, fytonutriënten, essentiële vetzuren, etc die men inneemt om tekorten in het lichaam op te vangen.

De supplementen bestaan in verschillende vormen zoals tabletten, capsules, V-capsules, poeder. De supplementen kunnen enkelvoudig of samengesteld zijn. Alle supplementen van Deba Pharma zijn voorzien van een uniek farmaceutisch codenummer (C.N.K) en NUT-nummer. Het NUT-nummer is een notificatienummer toegekend door het ministerie van volksgezondheid en betekent dat onze supplementen goedgekeurd zijn op veiligheid, inhoud en samenstelling.

 

Wanneer is een aanvulling met voedingssupplementen nodig?

Anno 2019 worden we met heel veel facetten geconfronteerd die nadelige gevolgen hebben voor ons lichaam:

 • Onvoldoende beweging
 • Ongezonde voeding
 • De biochemische individualiteit: zo liggen veelal medicijnen, stress, roken, leeftijd, erfelijke aanleg aan de basis van heel wat tekorten in ons lichaam.
 • De huidige landbouwmethodes: zo zorgen pesticiden voor de daling van heel wat belangrijke voedingsstoffen in groenten en fruit. Ook treedt er bodemverarming op.
 • Stress zorgt ervoor dat we bepaalde vitamines en mineralen sneller afbreken. Stress heeft zowel invloed op mentaal als fysisch vlak.
 • Leeftijd

Ook sporters verliezen heel wat voedingsstoffen. Afhankelijk van het type sport is het belangrijk om het lichaam te voorzien van de nodige macro- of micro nutriënten. Ons aanbod sportproducten (een 30-tal specialiteiten) hebben toepassing op kracht – energie – algemene gezondheid – uithouding – recuperatie. Klik HIER om onze sportfolder te raadplegen.

 

Hebben voedingssupplementen soms bijwerkingen?

Supplementen zijn vrij veilig in gebruik. Het is wel belangrijk om het advies (dagelijkse hoeveelheden, tijdstip van inname, dosissen, etc) van uw arts, sportarts of apotheek te volgen.

 

Zijn er kwaliteitscontroles op de producten?

Ja, onze producten worden gecontroleerd door het ministerie van volksgezondheid die bij goedkeuring een NUT-nummer (voor nutriënten), PL-nummer (voor planten) of AS-nummer (andere stoffen) toekennen. Deze notificatie is een controle op de veiligheid, de inhoud en de dosis van de aanwezige ingrediënten in overeenstemming met de Belgische wetgeving. 

 

Waarin onderscheid Deba Pharma zich in de markt?

 • Met Deba Pharma volgen wij telkens de trends in de markt op basis van wetenschappelijke studies.
 • Know-how: We zijn reeds 28 jaar actief in de markt. Dit heeft een grote invloed op onze know-how en de manier waarop we onze klanten passend advies kunnen geven.
 • We zorgen voor de goede samenstellingen wat zorgt voor een betere biologische beschikbaarheid. (Biologische beschikbaarheid: zie hierna)
 • De meeste van onze producten zijn vrij van allergenen en bevatten geen lactose, gist, kleurstoffen en bewaarmiddelen, suiker, zout en gluten. Indien dit toch het geval is, wordt de allergeen-info op ons etiket vermeld.
 • De producten zijn voorzien van een NUT-nummer toegekend door het ministerie van volksgezondheid.
 • We investeren sterk in product leadership.
 • Mooie referenties in de sportwereld

 

Wat is de biologische beschikbaarheid?

De biologische beschikbaarheid is de mate waarin het supplement wordt opgenomen in het lichaam. Dit is afhankelijk van diverse factoren:

 • De samenstelling & kwaliteit van het supplement. Bvb mineralen gebonden aan anorganische zouten worden minder goed opgenomen. Wanneer deze gebonden zijn aan organische zuren (malaat-pidolaat-citraat-picolinaat) of aminozuur chelaten (tauraat, glycinaat) dan wordt het mineraal veel beter opgenomen. Wees daarom kritisch wanneer u een supplement analyseert!
 • Wanneer neemt u welk supplement: op een nuchtere maag, met eten, voor het slapen gaan? Door een specifieke toedieningsvorm kunt u de biologische beschikbaarheid regelen. Bvb: Vetoplosbare vitaminen worden beter opgenomen tijdens de maaltijd.
 • Condities van uw maagdarmkanaal. Een gezond maagdarmkanaal zal zorgen voor een grotere biologische beschikbaarheid. Zo zijn de ph van de maag en darm, de toestand van uw darmflora en darmwand, en de enzymfuncties van invloed op de absorptie. Dit is een heel belangrijk gegeven.
 • De dosering: bij ernstige tekorten is het belangrijk om te streven naar de optimale dosering van het supplement. Hier is het raadzaam om info in te winnen bij uw arts of apotheek. Hiervoor kunt u ons ook altijd contacteren op het nummer 056 42 64 71 of  info@debapharma.be.

 

GEBRUIK

Welke dosissen mag ik nuttigen?

De dosis van een supplement kan afhangen van diverse aspecten:

 • Preventieve of curatieve behandeling
 • U bent sporter
 • Hoe hoog zijn de tekorten in uw bloed?
 • Andere

Vraag hiervoor raad aan arts of apotheek. U kunt ons hiervoor ook contacteren op het nummer 056 42 64 71 of via info@debapharma.be.

 

Ik ben 55+, welke supplementen zijn voor mij belangrijk?

Vanaf de leeftijd van 55+  daalt het vermogen om bepaalde stoffen in het lichaam om te zetten of op te nemen. Volgende stoffen zijn van essentieel belang om tekorten te vermijden:

Immuniteit en botten: Vitamine D3-1000IU, Vitamine D3-actief (600IU), D3-Vloeibaar

Botten: Calcium/Magnesium-pidolaat 600/100, Calcium/magnesium-pidolaat 350/350

Spieren: Magneforce, Magnesium-actief, Magnesiumpidolaat, Magnesiumtauraat

Energie: Deba Q10-30mg, Supra Q10-60 mg, Q10-100mgultra Q10-180 mg

Sterke botten en soepele celmembranen: Vitamine K2

Antioxidant: Selenium

Voor de man (Prostaat): Zink, Proflavon (specifieke prostaatformule)

 

Is er ook een assortiment voor kinderen?

Wij zijn van visie dat een kindervitamine vrij moet zijn van kleurstoffen en bewaarmiddelen. Daarom is het niet evident om een kwalitatief supplement op de markt te brengen dat ook nog eens goed smaakt. Een specifieke kindervitamine hebben wij niet in ons gamma maar zijn volop in onderzoek hiervoor. De volgende individuele producten in ons gamma zijn zeker aan te raden om de immuniteit van het kind te verbeteren: Echina-plus druppels, Vitamine D3, Vitamine C zuigtabletten, Debaflor.
Afhankelijk van de leeftijd van uw kind wordt de specifieke dosis bepaald. Vraag hiervoor raad bij uw arts, apotheek of neem contact met ons op via info@debapharma.be of telefonisch via het nummer 056 42 64 71.

 

Voedingssupplementen tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap kan een ondersteuning van de volgende producten belangrijk zijn voor zowel de moeder als het kind:

Foliumzuur in combinatie met B6 en B12: Voorkomt een ontwikkelingsstoornis aan de wervelkolom
Omega 3 vetzuren: Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor de vorming van de hersenen. Tijdens de zwangerschap is EPA en DHA aanbevolen.
Magnesium: Zwangere vrouwen hebben soms last van spierkrampen (vaak ter hoogte van de kuiten). Een magnesiumsupplement (organisch gebonden) voorkomt dit soort krampen.

 

Kunnen supplementen gecombineerd worden met medicijnen?

De combinatie van klassieke medicatie met supplementen is perfect mogelijk. Toch zijn er bepaalde supplementen die de werking van medicijnen beïnvloeden en omgekeerd. Vraag hiervoor raad aan uw geneesheer of apotheek. Daarnaast kunt u ons hiervoor ook altijd contacteren via info@debapharma.be of telefonisch op het nummer 056 42 64 71.

 

Door welke medicijnen kunnen er tekorten optreden van vitaminen en mineralen in het lichaam?

Statines: Statines zijn cholesterolverlagers die het enzym HMG-CoA reductase in het lichaam blokkeren. Dit enzym blokkeert het volledige cholesterolmetabolisme waardoor de productie van, heel belangrijke, secundaire stoffen geblokkeerd worden: Coenzyme Q10 en Vitamine D3 zijn hier de belangrijkste. Door het blokkeren van dit enzym is de kans groot op spierpijn. Daarom is een aanvulling met Q10 en/of Vitamine D3 belangrijk.

Maagzuurremmers: Personen die langdurig maagzuurremmers nemen hebben een hoge kans op een tekort aan magnesium, vitamine B12 en de andere B-vitaminen. Maagzuur en spijsverteringsenzymen zijn namelijk nodig om B12 vrij te maken uit voedsel om het aan andere proteïnen te binden (R Proteïnen). Het gebruik van broccoli capsules of een vitamine B-complex kan hier ondersteunend werken.

Antibiotica: Bij het nemen van antibiotica wordt een groot deel van de goede bacteriën in de darmflora gedood. Dit kan leiden tot buikkrampen, misselijkheid, winderigheid en diarree. Het innemen van Probiotica (bevat goede darmbacteriën) doet de nadelige symptomen van de antibiotica teniet.

Diuretica of plastabletten zijn vochtafdrijvende middelen die worden voorgeschreven bij vochtophoping. Van patiënten die langdurig diuretica nemen wordt op regelmatige basis de kaliumspiegel gecontroleerd. Daarnaast kan ook de gehalte van magnesium, calcium en wateroplosbare vitaminen (B en C) in het bloed dalen.

 

Waarom worden vegetarische capsules gebruikt?

Vegetarische capsules zijn van pure plantaardige oorsprong. Er zijn geen additieven aan toegevoegd en zijn vrij van dierlijke producten (zijn koosjer).

 

Voedingssupplementen voor sporters

Tijdens het sporten wordt uw lichaam telkens opnieuw tot het uiterste gedreven. Gedurende dit proces verliest uw lichaam tal van voedingsstoffen. Afhankelijk van het type sport is een aanvulling van de nodige vitaminen, mineralen, koolhydraten, eiwitten, aminzouren, essentiële vetzuren en fytonutriënten essentieel om uw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Uit ons gamma van 180 producten beschikken we over een 30-tal specialiteiten die van toepassing zijn voor een optimale sportprestatie. Onze producten hebben toepassingen op de volgende pijlers: kracht – energie – algemene gezondheid – uithouding – recuperatie.

Een overzicht van onze sportproducten vind je terug in onze overzichtelijke sportfolder: http://www.debapharma.be/sites/default/files/files/sportfolder_2017.pdf

Heeft u specifieke doelen? U wenst een persoonlijk sportvoedingsschema? Heeft u vragen omtrent bepaalde producten, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Onze producten zijn verkrijgbaar via apotheek.
 

DISTRIBUTIE

Waar kan ik de producten van Deba Pharma verkrijgen?

Onze producten zijn verkrijgbaar bij elke apotheek. Ieder product is voorzien van een CNK-nummer. Dit is een uniek farmaceutisch codenummer die wordt toegekend aan elk product. Op onze site zijn de CNK-nummers van iedere verpakking vermeld. Geef de naam van het product samen met het CNK-nummer door aan uw apotheek, zodat hij/zij u snel kan dienen.

 

COMMUNICATIE

Ik wil extra uitleg omtrent bepaalde producten, hoe kan ik contact opnemen?

U kunt ons altijd telefonisch bereiken op het nummer 056 42 64 71 of via mail: info@debapharma.be. Met Deba Pharma staan wij u heel graag bij in het verschaffen van de nodige info over onze producten en het gebruik ervan. Aarzel zeker niet om ons te contacteren, wij helpen u graag verder en verschaffen u met veel plezier het nodige advies op maat.
U kan ook altijd contact opnemen met uw arts of apotheek.

 

Hoe kan ik mij als professioneel (apotheek, arts, osteopaat, therapeut) registeren op de website?

1) Surf naar www.debapharma.be en klik rechtsboven op ‘login professionelen’

2) Klik nu op registeren

3) Vul nu uw gegevens in en klik onderaan op registeren. Hier dient u ook al uw gebruikersnaam in te vullen. Uw gebruikersnaam zult u nodig hebben om in te loggen.

4) Nu moeten wij uw accountaanvraag goedkeuren.

5) Als uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u een mailtje met daarin een link om uw wachtwoord in te stellen. Klik deze link aan en klik vervolgens op de knop ‘inloggen’

6) Onderaan deze pagina kunt u uw wachtwoord instellen. Klik nu op opslaan

7) Nu bent u ingelogd en kunt u alle info omtrent de producten bekijken

8) Rechtsboven kunt u zich vervolgens uitloggen als u de sessie wenst te beëindigen